Çarşamba, Nisan 18, 2012

acı keşke'k!..


zordan da öte çoook zor oluyor bazen.. deniyorsun.. dilin varmıyor.. tam fısıltıyla yozlaşacakken aniden kilitleniveriyor dişlerin..

hakikaten zor.. bunun cesaretle ya da eski romantik türk film ezgileriyle bir alakası da yok!.. alt fondan girecek olan "al yazmalım" efekti sadece hüzünlendirmeye yetiyor bazen.. filmi 80 kere izledikten sonra samet'i kucağına alışı geliyor ve sen daha filmin başında su koyveriyorsun.. sonra da niye makyajım aktı!..

içince cesaret gelirmiş filan.. tamamen kuru sıkı!.. içince çişi geliyor insanın bi'kere.. çişi gelen insan nasıl rahat olur len.. hem sonra işedikten sonraki rahatlama paha biçilemez bence.. yoksa öyle değil miydi? bak yine konuşmak yerine müsade isteyip lavaboya koşuyorum!.. olmuyor.. hem de hiiiç..

acabayla keşkeler şehirleri arasında, sabit hızla seyreden ve osurukla çalışan birer külüstürleriz aslında.. ne bir dikiz aynamız var ne de bir direksiyon.. sadece arada derede iki sıra buhar izi, süzülür yavaşça.. değdiği yeri eritircesine, gamzelerini doldurmaya başlar.. boğazına oturan yumruksa tütün kolonyasına nazire yapar.. yutsan bi' dert yutmasan iki.. haa o zaman yut bir olsun yani.. peki peki yutalım bu sefer de.. hem öğrenilmiş çaresizlik diyorlar artık bu duruma.. ama bu sefer cimbom yenecek gibi feneri!.. oohaa konu nereye girdi.. prostat mı oluyoruz.. yoksa nedir bu topu sürekli taca atıp, aynada makyaj tazemeler filan..

neyse.. bahsi içimde debelenip duran konu, ağız ucuyla da olsa duyulmuş olup, tıraşa bağlayacağı varsayılarak acabalar trenine binerek enginlere yol almıştır..

elbet trenin duracağı bir istasyon olacaktır.. belki de ufacık bi' tebessümün çukurları dolduracağı karanlık, şu deli saçması hayat kadar kısadır.. bakalım, kapı sıkışmazsa inmeyi düşünüyorum artık!..

                                                                                                                    

günün bilgisi: küba bağımsızlık savaşı; 1895-98 yılları arasında başarısızlıkla sonuçlanan bir dönemdir.. ispanya ve abd arasında süren on yıl savaşlarının (1868-78) tetiklediği bağımsızlık hareketleri nihayetine ulaşarak 20 mayıs 1902'de abd'ye karşı ilan edilmiştir.. ada üzerinde önce ispanyolların uzun bir sömürge dönemi yaşanmış olup bu üstünlüğünü çeşitli imtiyazlarla birlikte abd'ye kaptırmıştı.. haa birde küba devrimi 1 ocak 1959'da yaşanmıştır ;)
günün şarkısı: Ajda Pekkan - Uykusuz Her Gece

?

Fotoğrafım
İstanbul, Tokat, Türkiye
ben sezer; klasik uygulamalı, güdüsel bir hamle sonucu, anında dünyaya gelip, henüz olunmayan bir pratiğe zorunlu olarak itilmiş, nüfusa ilave bir insan..