Pazar, Temmuz 03, 2011

taze çimenler..


uyanma vaktini karanlığa gömenler vardır hep içimizde.. onlar, güneşi selamlayıp bize doğru uğurlarlarken, biz hiç farkında olamıyoruz bize gelen yolcunun..

gün gene karanlık bir sabahın ardında başlamıştı.. karanlık tepeler yavaş yavaş güneşle cenge giriyor ve etraf inceden buğu deryası eşliğinde aydınlanıyordu..

çekirge seslerinin bastırdığı orakları kenara bırakma vaktiydi artık.. sabah güneşinin cızır cızır inlettiği otlardan kalkan buhar debisiyle demlenen çay hazırdı.. alnına biriken yorgunluk zerreciklerini bir çırpıda sildi ve yarenini belinden yakalayarak ıslak çimlerin ardı sıra sürüklendiler.. bir süre sonra nefes nefese bitap düşerek, alınlarına yapışan çimen tortuları eşliğinde doğrulup çaydanlığa doğru iliştiler..

horoz iniltilerinin eşek anırtılarına karıştığı senfoni çok uzaklarda kalmıştı artık.. seslerden bihaber bedenler, şehrin alışılmış boz rengine uyanıyorlardı..

boz ve betonların göğü yardığı şehirlerde..

                                                                                                                                          

günün bilgisi: "@"; kuyruğu tepesinden dolaşan bu küçük a harfi , internetin yaygınlaşmasıyla birlikte en çok kullanılan sembollerden birisi olmuştur.. genel olarak kabul görmüş bir kaç tarihi mizanseninin dışında, ilk olarak 1885 yılında yazı makinelerinin ilk örneği olan "underwood"un klavyesinde kullanıldı.. internetin gelişimine paralel olarak, e-postalarda yer edinmesi 1977 yılına dayanır.. roy tomlinson olarak bilinen bu kişinin amacı ise, kimsenin adında bulunmayan ve karışıklığa yol açmayak bir işaret kullanmaktı.
günün şarkısı: Bir Çapkın Dilenci - Yeni Türkü
 
resim: kevin fleming..

?

Fotoğrafım
İstanbul, Tokat, Türkiye
ben sezer; klasik uygulamalı, güdüsel bir hamle sonucu, anında dünyaya gelip, henüz olunmayan bir pratiğe zorunlu olarak itilmiş, nüfusa ilave bir insan..